We've got some life to bring
Come on along, I know you really want to feel our song
We've got some life to bring
We've got some joy in this thing
Freedom Song - Jason Mraz
Zestien weeskinderen en een druk gastgezin. Dat stond in de mail die ik afgelopen week kreeg met de informatie over mijn project en gastgezin. Toch wel apart om te lezen wat het komende half jaar je woonplaats, gezin en werk zal zijn. 'Gemert' wordt de middelgrote plaats 'Agona Swedru' (klinkt toch een stuk exotischer), 'het Commanderij College' kan vervangen worden door 'Blessed Little Angels' (want zo heet het project waar ik geplaatst ben), en mijn gezin hier wordt uitgebreid: ik zal wonen met moeder Victoria Korkor Ansah,het stelBright en Laurencia Boateng samen met hun dochtertjeVilde van bijna twee,Paa Kwesi Agyin en mijn twaalfjarige broertjeRaymond Ebo Bannor. Gezellig druk lijkt me zo!
De zestien kinderen zijn in de leeftijd van vier tot zestien jaar, en gaan naar een basisschooltje waar ik ook les zal gaan geven. Dit project ligt een kwartiertje rijden van mijn gastgezin, in hetzelfde dorp als waar de projecten van stichting Meet Kate liggen. Dus dat is ideaal te combineren. Want dat is mijn plan: de eerste drie maanden vrijwilligerswerk via Travel Active, en daarnaast aan de slag voor Meet Kate. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet precies. Misschien bevalt mijn eigen project ook heel goed en verleng ik dat, of ga ik 'full-time' voor Meet Kate aan de slag. En natuurlijk moet er ook gereisd worden. Als je dan toch in Afrika bent... ;)Maar zoals ik al gehoord heb, doen ze in Afrika niet echt aan plannen, dus dat zullen we dan maar zien!
Het begint nu wel echt te worden allemaal! Net geinterviewd voor de krant, morgen de malaria-pillen halen, en dan zijn de meeste voorbereidingen gedaan. Het is in ieder geval heel erg leuk om te merken dat er zoveel enthousiastemensen zijn die me volgen! Nu nog even drie weken flink van het Hollandse leventje genieten, rosébiertjes drinken (zullen ze daar niet hebben vrees ik), lekker lang en warm douchen en vooral leuke dingen doen met lieve vriendinnetjes!
Wordt vervolgd!
Heel veel geluk in Afrika, ik heb het gevoel als iemand er ook daar een succes van kan maken dan ben jij dat wel. Geniet van de voldoening aldaar,dat al het prachtige werk je zal geven.
Wat een geweldige ervaring zul je gaan beleven Myrthe.
We wensen je heel veel succes met de laatste voorbereidingen .het Hollandse genieten en niet te vergeten het afscheid!!
Ik blijf je volgen!!
Lieve groetjes Sylvia.
Hoi Myrthe,
Vergeet niet de kinderen daar ook wat van je zangtalent te laten genieten. Samen zingen is altijd leuk!
Groetjes Mariëtta
We wensen je een geweldige tijd toe in Ghana en we blijven je volgen!!
Veel liefs,
Eefje
superveel plezier in Ghana!
spannendd, nog maar een paar daagjes!! :O
ook hier gaan we je volgen!
Pien (en de rest ook nog natuurlijk ;P)
Hoi Myrthe,
Ik las je artikel over Ghana in het Gemerts Nieuwsblad van 5-7-2011. Hartstikke leuk wat je gaat doen!
Wij zijn 2 jaar geleden ook via Travel Active naar Ghana geweest en hebben vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis in Nakpanduri, het uiterste Noorden van Ghana. Wil je ons verslag lezen kijk dan op: www.vrijwilligerswerkinghana.blogspot.com
Heel veel succes, sterkte bij de moeilijke momenten en vooral heel veel genieten van de lieve kinderen!
Groetjes, Christel
Hallo ik ken je helemaal niet maar las je verhaal in de krant.Ik ga proberen je te volgen want je gaat iets ondernemen wat ik diep in mijn hart al heel mijn leven op mijn verlanglijstje heb staan,maar wat nog niet mogelijk is geweest als alleenstaande moeder.Maar wie weet komt het er nog ooit van nu de kinderen bijna zelfstandig zijn.Ik wens jou heel veel succes en plezier
Wat een lieve berichtjes allemaal!
@ Mariëtta: Dat ga ik zeker doen! Niets leukers dan samen muziek maken... :)
@ Trudie: Bedankt voor je reactie! Leuk, mocht je ooit vragen hebben, dan kun je altijd mailen [email protected].